Лазерно гравиране

Печатница S360 предлага лазерно гравиране / маркиране на метали и непрозрачни пластмасис изключително високо качество и производителност на конкурентни цени. Независимо дали става въпрос за миниатюрни цифри, текстове, кодове или графики - гравиращата ни машина ще Ви осигури висок контраст и гладки ръбове, дори при гравиране на малки детайли и много фини надписи.

ПРИЛОЖЕНИЯ:
 
Рекламни материали:          метални химикалки, запалки, външни батерии, USB Flash памети, табелки, ножове, прибори за хранене, медальони за домашни  любимци, термоси, бутилки, чаши, фенерчета, рекламни мултитулове и др.

Електронни компоненти:
    резистори, кондензатори, чипове, печатни платки, компютърна клавиатура и др.
Механични части:                 лагери, зъбни колела, стандартни части, мотор и др.
Машиностроене:                   табла, табели, прецизно оборудване и т.н.
Хардуерни инструменти:    ножове, инструменти, измервателни инструменти, режещи инструменти и т.н.
Автомобилни части:            бутала и пръстени, зъбни колела, валове, лагери, съединител, светлини и др.
Медицински изделия

     

Материали, които може да маркирате / гравирате *:

☑️ Анодиран алуминий
☑️ Неръждаема стомана
☑️ Месинг
☑️ Титан
☑️ Злато
☑️ Сребро
☑️ Платина
☑️ Магнезий
☑️ Молибден
☑️ Силициев карбид
☑️ Силициева стоманa
☑️ Термо и изкуствени кожи
☑️ ABS и други непрозрачни пластмаси със и без покритие

* Работна площ : 160x160 mm

Файбър лазер прехвърля върху обекта необходимата графична информация посредством импулсен лазарен лъч. При досег с повърхността на материала, в зависимост от търсения краен резултат, лазерния лъч оцветява, гравира, структурира или отнема част от материала, като характеристиките на материала определят и цвета. Промяната върху структурата на материала зависи от интензивността, продължителността и дължината на вълната на лазера Предлаганото от нас лазерно гравиране гарантира трайност и устойчивост на маркировката и в сравнение с множество други технологии за надписване предпазва материалите и околната среда.

Едни от най-често използваните и предпочитаните повърхности за лазерно маркиране в рекламния бранш са анодираните материали, при които поради наличието на два слоя, при премахване с минимална мощност и изключително висока скорост на лазера на горния слой, се появява контрастиращ долен слой с различен цвят.